Scouts


Ben jij een jongen of meisje tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Dan is onze scoutsafdeling, de Wolven Troep misschien wel iets voor jou! De scouts beleven uitdagende avonturen en samen met je nieuwe vrienden leer je veel gave dingen. Het thema dat centraal staat binnen deze groep is ‘ontdekkingsreis’. De scouts zijn relatief zelfstandig en leren samen te werken met anderen binnen de groep. Zo word je goed voorbereid op de volgende speltak waarin je zelf veel leuke activiteiten gaat organiseren.

De verkenners bestaat uit maximaal 40 scouts, verdeeld in maximaal 5 ploegen. Een ploeg wordt door 7 of 8 jongens en meiden gevormd. Elke ploeg heeft een vaste ploegleider (PL) en een assistent ploegleider (APL). De PL’s en de APL’s vormen samen met de leiding het kader en bieden dan ook vaak een helpende hand tijdens de opkomsten.
Eén van de belangrijkste zaken binnen de verkenners is het werken in teamverband en het creëren van zelfstandigheid. De scouts leren op deze manier verschillende eigenschappen en ervaringen over zichzelf en van hun ploeggenoten kennen en te benutten. Het activiteitenaanbod is gevarieerd en vaak gericht op het buitenleven. Ook wordt continu aangepast aan de wensen van de groep. Voorbeelden van programma’s zijn pionieren, vlotvaren, primitief koken, hiken, kamperen, sport en spel. Naast deze avontuurlijke programma’s werken de scouts naar een hoogtepunt toe: het zomerkamp, waarbij de scouts een week tijdens de zomervakantie met elkaar op pad gaan.
Bevers
Welpen
Scouts
Explorers
Roverscouts

Over ons


Binnen onze groep hebben we verschillende onderdelen. Hieronder staan een aantal details die we binnen ons scouts onderdeel hebben.

Leeftijd

11 t/m 15 jaar


Programmatijd:

Zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur


Leiding

De leiding bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers.
De leiding is erkent door het volgen van start-, programma- en kamptraining en een ehbo cursus


Aanmelden

Wanneer een scout nieuw bij de groep is kan hij/zij 3 keer gratis en zonder verdere verplichtingen komen kijken. Hierna kan hij/zij (betalend) lid worden. Je kan dan een inschrijfformulier krijgen bij de leiding.